Bra läge att pruta på räntan

Bra läge att pruta på räntan

Nya aktörer sänker räntorna och utmanar storbankerna. Det är nu du har drömläge at förhandla om din boränta.


Det händer saker på bostadsmarknaden, inte minst när det gäller bolån. Uppstickare som Enkla, Nordnet, Avanza och Hypoteket har på kort tid utmanat storbankerna på allvar genom att erbjuda förmånligare boräntor.

Efter att Enkla presenterade sitt låneerbjudande med bunden treårsränta på 0,95 procent har storbankerna börjat se över sina boräntor.

- Bara det att de (Enkla) annonserat sin ränta blir något kunder kan ta med sig in i förhandlingen med sin vanliga bank. En av våra medlemmar berättade att hans bank hotat med att han aldrig var välkommen tillbaka om han bytte till Enkla. Det är ganska hårt, och tyder på viss stress, säger Håkan Larsson, chefsekonom på Villaägarnas Riksförbund, till Aftonbladet.

Larsson menar att det är drömläge att förhandla om sin egen boränta nu när nya aktörer verkligen satt press på storbankerna.

- Det är utan tvekan läge att förhandla. Jag får tydliga signaler från medlemmar som just nu lyckas förhandla ner räntan, och dessutom ganska ordentligt. Passa på nu, man vet aldrig vad som händer framöver. Ta ett snack med din egen bank, och sondera terrängen bland andra aktörer, säger han till Aftonbladet.

Källor: Aftonbladet, Omni