Ordning och reda i hemmet
Publicierad 2015-11-02

Ordning och reda i hemmet

Ingen gillar oreda, ändå är vi många som har det hemma. Lösningen är enkel - organisera och låt var sak ha sin plats. Här är tipsen som hjälper dig skapa ordning och reda.- Första tipset är att rensa! Om du har fler saker som har samma funktion, fundera på om du verkligen behöver mer än en.

- I varje hem skapas det så kallade 'avlastningszoner'. Det kan vara allt från kläder till post som skapar högar. Är det post och papper som man inte vill ta itu med direkt så kan man enkelt skapa ordning i oredan genom att ha snygga lådor för respektive saker. Märk lådorna med vad de innehåller, då ser det åtminstone bättre ut.

- Alla har vi lätt att falla i en lathetsfälla med att slänga våra kläder på soffan eller på en stol. För att undvika detta så kan man enkelt placera en växt, en lampa eller någon prydnadsgrej på avlastningsstolen. Detta hindrar dig från att slänga dina grejer på olika ställen och du måste lägga in det i garderoben direkt eller i tvättkorgen, det tar bara lite extra tid men du spar tid i längden då du slipper leta efter dina kläder.

- Varje familjemedlem bör ha en egen uppsamlingslåda. När man städer så sorterar man ofta grejer efter vem de tillhör. Genom att alla har varsin låda så kan man enkelt lägga det i respektive så får var och en ta hand om sitt.

- Göra det enkelt, ha bra förvaringsplatser för rätt saker på rätt plats. Exempelvis ett nyckelskåp i hallen och en burk med pennor på skrivbordet. Annars blir det för jobbigt och krångligt att lägga tillbaka grejerna.

- När du väl har en plats för allt gäller det att upprätthålla den ordningen som du skapat. Ställ tillbaka saker på sin plats efter att du använt dem!

Lycka till!

Dela på Facebook : Ordning och reda i hemmet
Dela på Twitter : Ordning och reda i hemmet
Dela på Linkedin : Ordning och reda i hemmet