Jakten på drömhemmet sker här
Publicierad 2014-06-27

Jakten på drömhemmet sker här

Varannan bostadsjägare letar nytt hem i sängen. Det visar en ny undersökning från Hemnet. Mellan klockan 22.00 och 23.00 hade Hemnet totalt 845 000 besökare tidigare i år. Och antalet besökare som letar på Hemnet under kvällstid via mobilappar har ökat kraftigt det senaste året.Att många letar bostäder på kontoret och på bussen är inte så överraskande. Men att drömbostaden är det sista vi tittar på i sängen innan vi stänger ögonen kanske är mer förvånande.

Enligt en ny undersökning bland drygt 1000 Hemnet-besökare har mer än hälften (54 procent) surfat efter bostäder i sängen innan läggdags. 31 procent av deltagarna i undersökningen kollar bostadsannonser i sängen minst en gång i veckan.

Och trenden med bostadsdrömmar i sovrummet får stöd i Hemnets trafikutveckling. Totalt har antalet besökare via mobilappar ökat med 27 procent mellan klockan 22.00 och 23.00*.

- Det är intressant att se att vi utökar vår mediekonsumtion till dygnets alla vakna timmar. Vi har koll på mobilen från det att vi vaknar på morgonen, när vi sitter på bussen på väg till arbetet och till och med innan vi somnar, säger Staffan Tell, pressansvarig på Hemnet.

Dela på Facebook : Jakten på drömhemmet sker här
Dela på Twitter : Jakten på drömhemmet sker här
Dela på Linkedin : Jakten på drömhemmet sker här