Så håller du kylen ren
Publicierad 2016-03-07

Så håller du kylen ren

När rengjorde du kylen senast? Här är proffsens enkla tips hur du håller din kyl ren och fräsch.


Att hålla sitt kylskåp rent och fräscht kan tyckas självklart, men faktum är att det är något som många slarvar med - trots att det är busenkelt.

Här är proffsens bästa tips för rengöring av kylskåp:

1. Insidan
Kylskåpets insida behöver rengöras varje vecka, annars uppstår smuts och bakterier. Fläckar och smuts tar du bort med diskmedel, vatten och en handduk. När du torkat rent sköljer du handduken och torkar igen. Som avslutning kan du använda en torr handduk för att ta bort kondensen.

2. Spolarna
På baksidan av kylen sitter spolar som driver ut het luft som har samlats på insidan av kylen. När spolarna blir smutsiga och dammiga får kylen svårt att hålla rent. Därför ska du rengöra spolarna med en dammsugare, åtminstone en gång per säsong.

3. Filtret i vattentanken
Har du en delad kyl med inbyggd vattentank behöver du rengöra filtret åtminstone fyra gånger per år eftersom det annars täpps igen. Om filtret kan kastas kan du med fördel byta det två gånger per år.

4. Utsidan
Kylskåpets utsida ska torkas av med rent vatten, diskmedel eller rengöringsspray och en ren kökshandduk eller trasa. Ju oftare du gör detta, desto bättre.

5. Avrinningsskålen
Allt överflödigt vatten som kommer från kylskåpet hamnar i en avrinningsskål. Töm och rengör skålen med tvålvatten regelbundet. Torka sedan med ren handduk. Detta behöver dock inte göras ofta eftersom vattnet oftast förångas.

Dela på Facebook : Så håller du kylen ren
Dela på Twitter : Så håller du kylen ren
Dela på Linkedin : Så håller du kylen ren