Bästa flyttkartongen
Publicierad 2014-01-01

Bästa flyttkartongen

Det är inte det lättaste att veta hur många flyttkartonger man behöver vid en flytt och vilken sort som håller bäst? Klassiska banankartonger från din affär eller sprillans nya som räddar mormors ärvda porslin från att gå sönder?


Tumregeln är ca 0,8 flyttkartonger per kvadratmeter - alltså 80 flyttkartonger per 100 kvadratmeter boyta.

Att få tag på flyttkartonger och flyttlådor är absolut inte svårt, de finns att köpa på de flesta lågprisbutiker och allt i allo butiker så som Jula, Biltema och Bauhaus. Dessa flyttkartonger och flyttlådor brukar inte kosta jätte mycket, mellan 10 och 12kr styck. Om man nu inte vill betala för sina lådor så kan man ju gå runt till de lokala matbutikerna och fråga efter banankartonger, det kostar oftast inte ett öre men kan vara slut eftersom fler är ute i samma ärende.

Det är sant att det inte får plats lika mycket i en bananlåda som det får i flyttkartonger och flyttlådor. Så det är en smakfråga ifall man ska använda flyttkartonger och flyttlådor eller bananlådor.

När du sedan ska lägga ner saker i dina flyttkartonger och flyttlådor så ska du tänka på att du måste skydda de sakerna som måste skyddas och tänk på att inte lasta hela lådan full ifall du är på den svagare sidan. Du måste ju kunna lyfta den också.

Flyttkartonger ska inte heller ställas på blöta eller fuktiga ytor då botten kan försvagas och gå sönder då. Ska du plocka ner ömtåliga saker i flyttkartonger så ska du slå in det i sidenpapper, tidningspapper eller liknande för att skydda dom. Nackdelen med tidningspapper är dock att det färgar av sig på sakerna.

Ju mer saker, desto mer flyttkartonger. Lycka till med ditt packande.

Dela på Facebook : Bästa flyttkartongen
Dela på Twitter : Bästa flyttkartongen
Dela på Linkedin : Bästa flyttkartongen